Отзаде има ли голяма игра с буксата
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алтернатор от алфа 145/146 боксер на алфа 33
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеОтзаде има ли голяма игра с буксата
Слагаш на силовия 8 мм кабелна обувка, а на другия 5мм и си готов.
Най-добре е да си вземеш алтернатора с кабела от 154/6. Тогава няма такива упражнения.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеОтзаде има ли голяма игра с буксата
Comment
-
Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщениеНов силов кабел с уши от двете страни и слагане на накрайник с ухо на тънкия кабел.
Мдааа, и аз си сложих нов, по-дебел, все пак е по-мощен алтернатора, добре е и кабела да е по-якичък.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеМдааа, и аз си сложих нов, по-дебел, все пак е по-мощен алтернатора, добре е и кабела да е по-якичък.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТакъв е оригиналният кабел на това динамо. Силовата клема също е подсилена.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеКолеги, колко кабела имате на старата букса? Аз имам зелен (тънкия) и два еднакво дебели предполагам силови ?
Или на тях слагаш една 8 мм или си намери оригиналнияНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
двата червени отбелязани В+ са заедно и от алтернатора отиват на стартера и от там на акумулатора.
всъщност силовата линия е акумулатор-стартер-алтернатор.
третото кабелче отива на лампата за зареждане на таблото и служи и за първоначално възбуждане на ротора на алтернатора.
освен това на 33-ковия има още една букса отделно където се закача кондензатор.
на стартера (по точно на соленоида му) имаш пак 3 връзки. на едната е закачена шина която се вижда как влиза от соленоида към четките на стартера. на другата е всичко де що е + и 3-тата е + от контактния ключ за задействане на стартера.точка
Comment
-
колата ми зарежда 13,7в. на празен ход. сложих един резистор 56 ома 5 вата,както писаха в предните постове.сега динамото зарежда 13,9 на празен ход и 13,6 с включени светлени.Въпроса ми е трябва ли да сменя крушката с диод и резисторче или да я оставя така.alfa 33 1,7 IE 89гд.[SIGPIC]
alfa 33 1.7 IE 92гд.
alfa 166 2.4jtd 02гд. 150к.с.
lancia delta 1.9td 99гд.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениепфф... Колев, по-лесно да сложа един резистор отколкото да сменят динамото?На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment